Brabantsedag theaterparade wordt legoparade: 15.000 stenen per wagen

De theaterparade van de Brabantsedag in Heeze wordt dit jaar een legoparade. Met bijna een kwart miljoen blokjes gaan de wagenbouwers dit jaar 16 wagens bouwen.  

De wagens van de kleine parade zullen de hele maand september te zien zijn in de etalages van winkels in Heeze. Het evenementje komt in de plaats van de Brabantsedag die altijd in het laatste weekend van augustus plaatsvindt, maar dit jaar wegens de corona-uitbraak niet. 

precisie-knutselen aan de keukentafel

Geen stoere mannen en meiden dus die met grote voorhamers en lasapparaten in 16 mega-tenten hun theaterparade-wagens bouwen. Maar bergen gekleurde legoblokjes op de keukentafel die met grote precisie in elkaar geknutseld worden totdat ze een miniatuurwagen uit de geschiedenis van de Brabantsedag voorstellen. 

Het idee komt van de Stichting Vrienden Wagenbouwers, de sponsoring en medewerking van het lokale bedrijfsleven, de gemeente en de Brabantsedag zelf. 

Iedere groep krijgt 15.000 legosteentjes om een wagen uit het roemruchte verleden van de 62-jarige Brabantsedag na te bouwen. Als eind september alle mensen uit Heeze en daarbuiten de wagens gezien hebben, gaan de legosteentjes naar sociaal-maatschappelijke doelen in de gemeente Heeze-Leende. 

bron: ed

auteur: Corrie de leeuw

link: https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/brabantsedag-theaterparade-wordt-legoparade-15-000-stenen-per-wagen~a9e4472cf/ 

 

lego
bron: ED