Ontwerp BZ&T 2022…..”Kijk ons eens”

Het thema “Met verve” is door de stichting Brabantse Dag aangehouden als thema voor de optocht 2022. Hieronder een quote van de Stichting Brabantse dag hierover:

“Met verve knipoogt niet alleen naar verf en schilderen maar geldt ook als eerbetoon aan alle wagenbouwers en vrijwilligers die elk jaar weer met verve en gusto werken aan het evenement Brabantsedag.”

Henri Hess heeft een prachtig tweeluik geschilderd voor de omslag van een boek (zie foto onder). Dit boek is uitgebracht door Tapperij de Zwaan ter ere van het 50-jarig bestaan van de Brabantse Dag. Dit schilderij inspireerde ons in 2019 en is ook voor het ontwerp voor 2022 het vertrekpunt. De stoet zoals geschilderd in vlammende kleuren is surrealistisch en kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Een mooie klus om hiermee aan de slag te gaan!

We hebben gekozen voor een uitbeelding waarbij delen van een aantal in het oog springende wagens van onze collega’s wagenbouw groepen uit het verleden terug zullen keren in de Parade. Ook zullen de herkenbare kassahokjes een plaats krijgen in het ontwerp. Met dit ontwerp spelen we in op het eerbetoon aan alle deelnemers en vrijwilligers van de Brabantsedag. Aan de exacte uitwerking wordt op dit moment nog hard gewerkt. Het sfeerbeeld zal binnenkort van de tekentafel rollen en met jullie gedeeld worden.

Wij hebben er zin in en kunnen niet wachten om onze leden in de verschillende commissies bij te praten. Er hebben zich inmiddels +/- 70 leden aangemeld om deel te nemen aan de parade 2022.